Atunci cand planificam o noua amenajare plecam, in general, de la functional, de la ce anume dorim sa obtinem. Odata nevoia stabilita, unul dintre primele ganduri care se iveste este “din ce materiale si cum il construiesc”. Alegerea este influentata, bineinteles, de mai multi factori: buget, usurinta si rapiditate in executie, impact vizual. Cand avem insa un produs de calitate deosebita, impecabil din punct de vedere estetic, incepem sa ne gandim “oare ce as mai putea construi din el?”.  Un astfel de exemplu il ofera blocurile de zid: pe cat de neatractiva si tehnica este denumirea, pe atat de versatila si surprinzatoare poate fi utilizarea lor!

Concepute si utilizate in principal pentru delimitarea proprietatilor private si a spatiilor publice, precum si pentru preluarea unor diferente de nivel sub forma de terase sau ziduri de sprijin, ele pot da nastere unor amenajari inedite, conferind spatiului distinctie si acuratete estetica. a dea sunt preferate datorita datorita timpului scurt de montaj, manoperei mai putin costisitoare si a durabilitatii in timp.

Am pregatit pentru voi 3 amenajari deosebite realizate din blocuri de zid.

Fantana arteziana

Pentru cei mai multi proprietari de case, construirea unei fantani arteziene este doar un vis frumos, pentru ca se tem ca aceasta implica costuri ridicate de constructie si intretinere si nu au cunostintele necesare pentru a alege varianta optima, adecvata spatiului.

Blocurile de zid pot fi cea mai buna optiune pentru a pune in practica acest vis! Forma si dimensiunile fantanii pot varia in functie de preferintele tale, iar gama cromatica variata este un atu pentru alegerea lor: 10 culori naturale, care se incadreaza optim si adauga valoare oricarei arhitecturi a spatiului. Nu trebuie sa va faceti griji cu costurile de intretinere, o solutie antialgica este suficienta.

Bonus: atmosfera romantica si racoroasa din serile lungi de vara.

Adaptarea curtilor cu suprafata terasata

Oricat de mica e curtea de care dispunem, odata cu aparitia copiilor sau nepotilor apare necesitatea de a le amenaja un loc de joaca numai al lor, ferm delimitat pentru a le oferi intimitate, dar si siguranta.

Alegerea blocurilor de zid pentru a construi sau delimita aceste spatii este fireasca: zidurile obtinute sunt rezistente, neexistand riscul unor accidente, si pot fi utilizate si pentru amenajarile in panta, maximizand astfel la maxim spatiul de care dispuneti.

Bonus: alegeti si trepte din aceeasi gama coloristica, pentru un aspect unitar, elegant al amenajarii.

Bucatarii de vara sau foisoare

Fabricate din beton vibropresat, prin tehnologii de inalta calitate, blocurile de zid sunt rezistente si pot sustine structuri usoare, de mici dimensiuni. Astfel,  sunt utilizate pentru construirea bucatariei de vara, magaziei sau garajului. Combinatia cu alte materiale naturale, ca de exemplu lemnul in culori neutre, este o optiune castigatoare din punct de vedere vizual sau al durabilitatii.

Preferate datorita timpului scurt de montaj, manoperei mai putin costisitoare comparativ cu alte materiale si a durabilitatii in timp, se remarca prin amprenta de o eleganta sobra, dar rafinata, pe care o imprima acestor spatii amenajate.

In toate aceste amenajari au fost utilizate blocuri de zid din beton vibropresat, produse de Elis Pavaje, liderul national al pietei de pavaj si produse din beton vibropresat. Toate produsele beneficiaza de garantie de 5 ani oferita de producator. Inspirati-va pe www.elis.ro.