Alegerea materialelor pentru amenajarea curtii sau a gradinii implica atat decizii creative, cat si pragmatice. De ce? Simplu: produsele pentru care optezi iti doresti sa fie rezistente si de calitate certificata, dar totodata sa puna in valoare arhitectura locuintei, sa iti ofere confortul si intimitatea necesare.

Pe piata exista insa mai multe tipuri de suprafete pentru amenajarea exteriorului: curte, terasa, bucatarie de vara, foisor, parcare. Unele traditionale, ca asfaltul si betonul, folosite in special pentru caile de acces auto si pentru parcare,  dar si pentru a da fata curtii. Altele, mai moderne, necesita un buget consistent si sunt mai greu de montat datorita dimensiunilor si greutatii – piatra naturala, de exemplu, este dificil de taiat la dimensiune si de manevrat, din cauza greutatii fiecarei bucati.

Pavelele din beton vibropresat de la Elis Pavaje sunt o solutie performanta pentru amenajarea curtii, cu durabilitate probata in timp si cu aspect elegant si modern. Iata, pe scurt, avantajele acestor pavele  fata de alte suprafete sau materiale disponibile pe piata.

 Pavele vibropresate versus asfalt

Asfaltarea necesita costuri ridicate de executie, riscuri in realizarea lucrarii si poate suferi deformari / erodari cauzate de conditiile meteo din timpul sezonului rece. In schimb, folosirea pavelelor este o solutie sigura, cu implicatii mai mici, fara urme vizibile in cazul reparatiilor. In plus, cand vei dori sa extinzi zona amenajata sau sa schimbi modelul, va fi foarte simplu: adaugi pavaj langa cel existent sau reutilizezi pavelele pentru a crea un nou model, in combinatie cu alt tip de pavaj, de aceeasi grosime ca cel existent.

Pont: pentru a nu fi vizbila usoara diferenta de nuanta dintre pavajul vechi sic el nou, alege pentru completare un model intr-o alta culoare.

Mozaic 3 Elis Pavaje

 Pavele vibropresate versus beton simplu 

Daca pretul de achizitie este principalul criteriu pe care iti bazezi alegerea materialelor pentru amenajarea spatiului dorit, este posibil sa te indrepti intr-o prima faza spre betonul simplu.  Insa astfel renunti la o amenajare moderna, estetica si durabila. In plus, faci o falsa economie, deoarece suma economisita acum o vei cheltui in anii urmatori din cauza fisurilor si a crapaturilor cauzate de ciclurile inghet – dezghet.

P8 si Antico P6 Elis Pavaje

Cand alegi sa betonezi, orice interventie sub suprafata betonata – spartul unei tevi, racordarea la o noua utilitate etc – este costisitoare si lasa urme inestetice, spre deosebire de amenajarile cu pavaj,  fara urme vizibile in cazul reparatiilor. In schimb, pavelele se pot schimba foarte usor bucata cu bucata, daca este necesar, fara sa fie nevoie de o interventie pe suprafete de mari dimensiuni.

Pavele vibropresate versus pavele amprentate

Alegerea pavelelor amprentate, realizate in matrite simple, nu prin tehnologia de vibropresare, inseamna concesiii n defavoarea durabilitatii, elegantei si stilului. In plus, presupune inlocuirea lor la cativa ani, deoarece nu sunt rezistente la uzura. Spre deosebire de acestea, pavelele vibropresate Elis Pavaje sunt rezistente la crapaturi, sparturi si cicluri repetate inghet – dezghet, iar culorile isi pastreaza frumusetea in timp.

Cromatica Floare Elis Pavaje

 Pavele vibropresate versus piatra naturala

O alee din piatra creeaza un cadru impunator, natural. Culorile sunt insa limitate, iar manopera este costisitoare atat ca bani, cat si ca timp de executie, deoarece bucatile de piatra naturala sunt greu de manevrat si de taiat la dimensiuni mici, pentru a umple colturi sau linii curbe.

Alege pavele vibropresate Elis Pavaje si obtii acelasi efect vizual, la un buget mai scazut. In plus, te bucuri de o gama coloristica mai bogata, mai multe forme din care sa alegi, iar montajul va fi mai ieftin, mai usor si mai rapid.

Doresti sa iti amenajezi curtea in aceasta toamna? Inspira-te din oferta Elis Pavaje si opteaza pentru suprafata, forma si culoarea optime. Iata aici un ghid practic, care te ajuta sa alegi corect pavelele.