În urma sugestiei unui cititor al blogului nostru, am decis să atingem subiectul întreţinerii pavajului. Un subiect deloc de neglijat pentru cei care doresc să prelungească viaţa pavajului cât mai mult timp posibil. Sau să-i păstreze culorile mereu vii.

În postarea de astăzi vom trata problema ierbii crescute printre rosturi. În cele ce urmează, vă vom pune la dispoziţie câteva metode de prevenire şi înlăturare a acesteia.

 

Erbicidul este una dintre cele mai bune alegeri pentru prevenirea apariţiei ierbii între rosturi.  E util si pentru a omorî buruienile deja existente. Acest produs nu trebuie ales la întâmplare.  Poate distruge şi plantele din afara zonei pavate existând posibilitatea ca odată cu ploaia să ajungă în sol. Nu ezitaţi să apelaţi la un cunoscător în alegerea tipului de erbicid potrivit pentru înlăturarea ierburilor dintre rosturi.  Erbicidul  poate decolora pavajul sau îi poate reduce proprietăţile. Nu este indicat să intrăm cu maşina cu roţile murdare de pamânt.  Astfel, vom evita răspândirea pământului şi a seminţelor între rosturi, care mai târziu dau naștere buruienilor.

De asemenea, este indicat să măturăm/ periem pavajul în mod regulat. Pentru curatarea pavajului avem nevoie de o perie rigida si de apa cu detergent/sapun. Este de preferat să folosiţi apă caldă. Prezintă o mai mare eficienţă decât apa rece. De asemenea trebuie să avem grijă la detergentul pe care îl folosim. Acesta nu trebuie să conţină acid. După periere, murdăria poate fi îndepărtată cu o găleată cu apă curată. Sau poate fi îndepărtată apelând la un furtun cu presiune.  Avem însă mare grijă ca nisipul dintre rosturi să nu fie îndepărtat. După cum am menţionat puţin mai sus, trebuie evitate produsele de curăţare pe bază de acid clorhidric. Acestea pot păta pavajul şi pot reduce rezistenţa stratului de uzură al acestuia.

În postarea următoare vom vorbi despre problema algelor, până atunci vă aşteptăm propunerile şi sugestiile.